Cultuur & MediaInspiratie

Wat doet een bruiloft fotograaf?

Een bruiloft fotograaf maakt meestal foto’s van het bruidspaar. Je bepaald zelf of de fotograaf de hele dag aanwezig is of alleen tijdens de ceremonie. Afhankelijk van jouw wensen kan hij al beginnen bij jouw huis tot aan de laatste borrel. Zo krijg je een complete trouwcollectie waar vrienden, familie en kennissen jaren lang over napraten. In principe komt de fotograaf op elke locatie. Afhankelijk van de locatie kun je bij hem of haar ook materialen huren waardoor de foto’s nog meer uitblinken. Informeer hierover bij jouw fotograaf.

Wat zijn de kosten?

Gemiddeld wordt er zo’n €200 betaald voor een bruiloft fotograaf. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat de fotograaf aanwezig moet zijn. Wanneer je eventuele meetings wilt organiseren in samenwerking met de fotograaf dan betaal je een meerprijs. Met een meeting bedoelen we dat mensen de hele dag op de foto kunnen op jouw bruiloft. De schatting is zonder eventuele reiskostenvergoeding. Wij gaan er vanuit dat je iemand in de buurt zoekt. Mocht je iemand verder weg willen inhuren dan komen hier nog kosten bovenop. Ook kan het zijn dat de fotograaf bepaalde materialen nodig heeft die in rekening kunnen worden gebracht.

Wat wordt verstaan onder fotografie bruiloft?

Onder fotografie bruiloft wordt alles verstaan wat met de bruiloft te maken heeft. Een bruiloft fotograaf gaat indien gewenst de hele dag met jou mee. Vanaf het ophalen van de bruid tot het ja woord en daarna. Je kunt het zo gek niet bedenken maar in principe kun je alles vastleggen. Hij of zij zorgt dat er na de grote dag nog herinneringen zijn. Laat de fotograaf wel op tijd de locatie weten. Zo kan hij of zij zich voorbereiden op de locatie. Ook steken ze er tijd in om jouw wensen zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Dit is belangrijk omdat je natuurlijk ook nog dagen, maanden of jaren wilt na kunnen genieten.

Planning van een bruiloft fotograaf


Een bruiloft fotograaf is graag goed voorbereid op alles. Zo kan hij of zij ook schakelen wanneer het weer omslaat. Wanneer de locatie op tijd bekend is kun je alvast plekken bedenken waar je bij zonnig of regenachtig weer op de foto kunt. De meeste fotografen kunnen je ook adviseren over de mooiste plekjes voor de foto’s Zo krijg je het beste eindresultaat waar nog jaren over gepraat kan worden. Echter is een snelle beslisser voordeliger uit dan iemand die veel moet denken. Dat is ook wel logisch want hij of zij steekt er ook meer tijd in.

Foto’s laten na bewerken


Een goede bruiloft fotograaf kan ook de foto’s nabewerken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een leuke rand laten toevoegen. Maar ook kun je ze voorzien van jullie namen en trouwdatum en zo uitdelen aan de genodigden. Maar ook wil je niet alle foto’s hebben van de fotograaf want dit kunnen er wel 2000 of meer zijn. Daarom kun je ervoor kiezen om de fotograaf een best of selectie te selecteren. Daarnaast zet de fotograaf meestal ook de foto’s op een usb stick of harde schijf. Zo kun je ze thuis op de computer altijd nog allemaal bekijken. Maar daarnaast bewaren ze ook enkele jaren een back up van de gemaakte foto’s. Zo loop je zo min mogelijk risico op verlies van de mooiste dag van je leven.

Bruiloft fotograaf het aantal uren


Vaak blijft een bruiloft fotograaf zo’n 6 uur aanwezig op de bruiloft. Echter is het minimale aantal uren slechts 2 uur indien je dit wenst. De meeste mensen boeken een bruiloft fotograaf voor langere tijd. Ook langer dan 6 uur zijn ze aanwezig op veel bruiloften. Dit komt omdat je van alle momenten een herinnering wil. En het is zonde als aan het eind van de avond mensen op de bar staan en niet op de foto. Afhankelijk van hoe jij jouw bruiloft gepland hebt is de fotograaf aanwezig op de momenten die jij belangrijk vind. Vaak geven ze hier ook een advies qua plekken in de buurt bij zodat je op tijd op de juiste plek op de foto kunt.

Bruiloft fotograaf en hun pakketten

Vaak kun je bij de bruiloft fotograaf ook een pakket bestellen. Dit is vele malen voordeliger als het uurtarief. Dit doen ze bewust want hoe voller de dag zit hoe meer omzet ze kunnen draaien. Ook zijn eventuele opstartkosten bij deze pakketten meegerekend. Meestal krijg je op de extra uren een leuk kortingspercentage. Dit motiveert mensen om een heel pakket af te nemen zodat er niets gemist hoeft te worden. Omdat een fotograaf vaak geen andere opdrachten kan aannemen op deze dag kiezen ze hiervoor. Dit zorgt ervoor dat hun ook een strakke planning kunnen hebben. Door de extra uren voor een voordeliger tarief te factureren hebben ze onderaan de streep toch meer verdiend.

Verwante Artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven knop
nl_NLDutch